Artikkel i TxP

Teppet «Dåpen» har fått en dobbel helside i det nederlandske tekstilmagasinet Textiel Plus. 
Se artikkelteksten under.
mamma

 

«‘Minner’ er temaet til dette TxP. Man tenker da på foto fra et familiealbum; iranske Matin Abedi har brukt det for å sette inn følelser og forbindelser. Eller på hodeskaller som illustrerer forgjengeligheten, slik som i stolpene til Lydia Dourthe. Diane Savona vil med sine ‘tekstile fossiler’ at man skal huske håndverksferdigheter i tekstil som er gått i glemsel. Og – er din gamle elskede teddybjørn gått i stykker? Karen Suzuki forvandler den på bestilling til en moderne glitterpunka bjørn.

Ved siden av alt dette finner man et praktfullt og fremmed (unorsk) familieportrett av den norske Dorthe Herup. I dette nummeret finner du mer tekstilarbeid fra Skandinavia, i artikkelen til Monika Auch, som var på en konferanse til det Europeiske Tekstil Nettverket i Borås i Sverige.
Videre får vi et tilbakeblikk på arbeid av Henriette Beukers, som i år fyller 80.
Av Joe og SamPitcher fra www.tekstilartist.org, som begge er sønner av tekstilkunstneren Sue Stone, finner du åtte tips på hvordan man kan bli en bedre tekstilkunstner. Men vi starter med et intervju av Barbara Broekman som har laget et spesielt og stort arbeid for det juridiske fakultet ved Universitetet i Amesterdam.»
Artikkelteksten er oversatt fra nederlandsk av Anne Tryti.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s