Rød løper

helikopter_   IMG_0027

IMG_0031      rodloper06-1

rødløper002   UNKNOWN_PARAMETER_VALUE

Rød løper  6.–18. oktober 2008 i Tønsberg.

Av Anita Hoffgaard og Dorthe Herup

MIGRASJON – KUNSTANLEGG 2  – 2008 Utdrag fra prosjektbeskrivelsen: ”Vestfold Kunstnersenter har planer om å bygge et internasjonalt nettverk for utveksling av kunstnere og prosjekter. For å bygge en plattform for et slikt nettverk skal MIGRASJON 2008 bli et godt dokumentert prosjekt av interesse for potentielle samarbeidspartnere.

Prosjektets kunstfaglige intensjon er å bringe dette mangfoldet bokstavelig talt ”til torgs” ved å foreta innovative kunsyneriske inngrep i det offentlige rom, utforske nye kunstuttrykk og formidlingsformer, utvikle samarbeidsformer og bygge nye nettverk.”

Et av de tre prosjektene i byrommet omfattet broen som går fra Tønsberg brygge og over til Kaldnes. Verket skulle i utgangspunktet være konseptuelt og temaet er broen.

Anita Hofgaard og jeg, Dorthe  Herup  ble tildelt dette som et samarbeidsprosjekt.

En Rød løper har vært og  er et symbol på viktige personer, viktige steder og/eller viktige begivenheter. Vi ville gi Tønsbergs- og  hele Vestfolds befolkning opplevelsen av  muligheten for og kunne  velge og gå på den røde løper. Vi ønsket og skape undring  og nysgjerrighet om prosjektet og sette i gang en dialog om kunst i  det offentlige rom, og hvem det er til for.

Vi ville la løperen ble brobygger  mellom kunsten og publikum.

Vi la en rød løper i 1 m bredde  og 800 m lengde midt i gaten fra VKS sine lokaler i Øvre Langgate,   til Torget, ned til Brygga, langs med Brygga til broen, over broen,  ned trappen og rett opp til døren inn til Støperiet. Løperen ble rullet ut lørdag  11 oktober og lå i byens gater til lørdag 18 oktober. Løperen bandt sammen de andre  prosjektene i MIGRASJON som befant seg på Kunstnersentret, på torget og i selve Støperiet.

Den indikerte også ønsket  fra kunstnerne i Vestfold om flytting av Kunstnersentret fra nåværende,  midlertidige lokaler i Øvre Langgate til det kommende multikuturelle  kulturhuset på Støperiet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s