Den gamle presten på Ærø, øya der Dorthe er født og oppvokst, hadde en datter som hadde giftet seg og flyttet til Porsgrunn. Da 2. verdenskrig var over ringte hun fortvilet sin far og klaget sin nød. Presten arrangerte en innsamlingsaksjon blandt befolkningen på Ærø og denne vokste raskt i omfang. Tilslutt hadde innbyggerene samlet en hel skipslast med matvarer og andre varer som det var mangel på i Norge. En av de lokale rederiene stilte et helt skip med skipper til gratis disposisjon, og skipet la avgårde. Det kom ut for en storm på veien og ble flere dager forsinket. Da de endelig kom frem var det derfor ingen som stod på kaien og ventet dem. Men ryktet spredte seg rask og folk kom strømmende. Lossingen kom igang og da kvelden kom arrangerte de en stor festmiddag på rådhuset med alle Porsgrunns prominente personligheter og hele skipsbesetningen deltok.
Porsgrunns innbyggere ville ikke være dårligere, og som takk for den fantastiske gaven fikk derfor skipet en last med fyrstikker med tilbake, da fyrstikker var mangelvare i Danmark etter krigen. Rederiet fikk av Porsgrunn Porselen en enorm vase som takk, og denne pryder den dag idag rederikontoret i Marstall, byen som Dorthe kommer fra.
Matvarene ble fordelt, ikke bare i Porsgrunn by men også i de omliggende kommunene. Ansvarlig for dette viste seg i etterkant å være ingen ringere enn galleristens på Galleri Osebro i Porsgrunn sin far, utstillingene som teppet ble laget til.
Les mer om dette i bloggposten fra utstillingen på Fulehuk fyr.